• ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار گرامی باد.
  • یلدا مبارک.

ششمین کارگروه شهرستانی سلامت و امنیت غذا

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۲ |
برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذا در شهرستان بهارستان
ششمین کارگروه شهرستانی سلامت و امنیت غذا
به ریاست مهندس موسوی معاون سیاسی انتظامی فرمانداری بهارستان و با حضور دکتر دمیریان مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان و سایر روسای ادارات شهرستان در روز جمعه 30 آذر 97  در محل سالن پیامبر اعظم(ص) فرمانداری تشکیل شد .
در این کارگروه مهندس موسوی درخصوص اهمیت بیماریهای غیرواگیر و مشارکت سایر ارگانها از جمله شهرداریها، بخشداری ها و دهیاریها درخصوص اطلاع رسانی ارائه خدمات رایگان درمراکز خدمات جامع سلامت مطالبی بیان کرد.
دکتر دمیریان نسبت به معرفی  6 طرح از مجموع برنامه هایی که در قالب طرح تحول نظام سلامت در کل کشور  درحال اجراست توضیح دادند.
وی گفت : برنامه ژنتیک اجتماعی در مرکز خدمات جامع سلامت گلستان که در حال اجرا ست . هدف این برنامه شناسایی زوجین جوانی که قصد ازدواج دارند در صورتیکه اندیکاسیون مراجعه به پزشک ژنتیک را داشته باشند به صورت رایگان مشاوره می شوند.
دمیریان هدف از اجرای این برنامه را جلوگیری از تولد نوزادان دارای بیماری ارثی مثل فاویسم ، پی کا یو ، گلاکوزمی ، سندروم داون و... دانست که صد در صد به صورت رایگان در شهرستان اجرا می شود .
 دومین طرح برنامه ایراپن یا ادغام بیماریهای غیر واگیر که  در گروه سنی 30 سال و بالاتر می باشد.  که این افراد میتوانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشت درمانی از خدمات رایگان آزمایش قند ،چربی خون (ناشتا) وتشخیص زودرس سرطان ها شامل سرطان روده بزرگ ،دهانه رحم و پستان  استفاده نمایند.
دمیریان در خصوص برنامه ایران اکو پایان دادن به چاقی کودکان گفتند در برخی مناطق کشور میزان این اضافه وزن به ۳۰ درصد هم می‌رسد. در کودکان ۶ ساله نیز حدود ۲۰ درصد اضافه وزن و چاقی گزارش شده است.
وی بیان کرد: پیامد این اضافه وزن، ادامه چاقی در بزرگسالی و متعاقب آن بیماری‌های دیابت، قلبی و عروقی و انواع سرطان‌هاست.
وی گفت: با توجه به شیوع چاقی در نوجوانان و کودکان، دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت  اقدام به طراحی و اجرای برنامه ایران اکو (با توجه به برنامه پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت مبنی بر پایان دادن به چاقی کودکان) کرده است.
دمیریان افزود: مدل مداخله‌ای برنامه ایران اکو در سال آینده در کل کشور و شهرستان بهارستان  اجرا می شود.
در این طرح راهنمای مداخلات جامعه محور پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: این راهنما با همکاری آموزش و پرورش، بهزیستی، شهرداری و سایر بخش‌های مرتبط تدوین شده و اجرا می‌شود.
دکتر دمیریان اضافه کرد: این طرح در مراکز خدمات جامع سلامت نیز در قالب طرح تحول ارزیابی الگوی غذایی جمعیت تحت پوشش پایگاه سلامت توسط مراقبین سلامت با هدف اصلاح الگوی غذایی و کاهش ریسک فاکتورهای تغذیه‌ای که منجر به چاقی و بیماری‌های غیرواگیر می‌شوند، اجرا می‌شود.
وی با توجه به وضعیت اقتصادی مردم شهرستان بر لزوم اطلاع رسان دقیق و به موقع کلیه ارگانها تاکید کرد و گفت تشکیل منظم جلسات با حضور رابطین سلامت و روسای ادارات در جهت اجرای برنامه سلامت کارکنان و مشخص نمودن وضعیت موجود به ویژه با همکاری آموزش و پرورش ، شوراهای اسلامی، نظام پزشکی، بهزیستی ، کمیته امداد، دهیاری و...در مدت 10-5 سال میبایست انجام پذیرد.
دکتر دمیریان ادامه داد سلامت کلیه کارکنان و ادارات می بایست مورد ارزیابی قرار گیرد و در خصوص پاتولوژی بیماری دیابت ، عوارض بیماری، اقدامات شبکه بهداشت در غالب نظام تحول سلامت مطالبی را ارائه دادند.
پنجمین برنامه بسیارمهم در حال اجرا طرح سراج که به اختصار طرح سلامت روانی و مراقبت اجتماعی است که قرار است در اولین فرصت پس از ابلاغ وزارت محترم بهداشت در شهرستان بهارستان و 6 استان به صورت پایلوت اجرا شود .
ششمین برنامه در دست اقدام، طرح تحول سلامت نظام ارجاع می باشد.
وی استقرار نظام ارجاع را عاملی برای تقویت اقتصاد سلامت و کاهش هزینه ها عنوان کرد و افزود: نظام ارجاع مزیت های بسیار زیادی از جمله عدالت در دسترسی به خدمات سلامت دارد و اهمیت دادن به این موارد برای کشور مهم است، لیکن برای اداره و مدیریت نظام سلامت، حتما باید نظام ارجاع مستقر شود.
دکتردمیریان افزود: سطح بندی نظام مراقبتی به سه سطح اول، دوم و سوم بزرگ ترین اصلاحاتی است که اکثر کشورها به منظور کارایی و اثربخشی بیشتر و همچنین ایجاد عدالت و امکان دسترسی آحاد مردم به اجرا در می آورند.

دفعات مشاهده: 62 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر