17 مهرماه روز جهانی تخم مرغ تخم مرغ تامین کننده سلامتی و شادی
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان بهارستان ، دکتربابا مدیر شبکه بهداشت ودرمان با اشاره به این موضوع که تخم مرغ جایگاه ویژه ای در سفره غذایی ایرانیان از سالیان دور تاکنون داشته است، افزود: تخم مرغ دارای پروتیین با کیفیت بالا و مقادیر قابل توجهی از ویتامینها و موادمعدنی ضروری است، بنابراین مصرف تخممرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا میشود. مدیر شبکه بهداشت ادامه داد: کولین موجود در تخم مرغ صرفنظر از تاثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه، بر روی سلامت قلب و عروق نیز موثر است و لوتئین و گزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از تحلیل رفتن لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری میکند.وی گفت: با وجود تمامی تحقیقات صورت گرفته در مورد کلسترول، اکثر مصرف کنندگان از این حقیقت بی اطلاعند که تخم مرغ یک غذای ارزشمند با قیمت مناسب در یک رژیم غذایی سالم میباشد، کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ هستند و برای ساختمان و عملکرد سلولهای بدن ضروریاند. وی ادامه داد: کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلولهای بدن را حفظ میکند، همچنین به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست میشود و کلسترول برای تولید هورمونهای جنسی، کورتیزول (هورمون غدد فوق کلیوی)، ویتامین D و نمکهای صفراوی در بدن لازم است. مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری بدلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود و برای این افراد مصرف یک تخممرغ در روز تاکید می شود، برای بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی-عروقی تا حدود 3 عدد در هفته پیشنهاد میشود.گفتنی است: 17مهر، روز جهانی تخم مرغ با شعار " تخم مرغ تامین کننده سلامتی و شادی" نامگذاری شده است.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
کامنت