ارتباط با مدیریت
  • 1403/07/23 - 21:41
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر

339408.mp3 حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر

روز جهانی غذا 24 مهر سال 1403

 

بعد از آب و هوا، غذا سومین نیاز اساسی بشر برای حیات است.به همین جهت هرسال از طرف سازمان ملل روز جهانی غذا در دنیا گرامی داشته می شود.امسال FAOشعار روز جهانی غذا را"حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر وآینده ای بهتر"Right to foods for a better alife and a better future  انتخاب کرده است.

در بیانیه این سازمان به مناسبت این روز آمده است، کشاورزان جهان، غذای کافی برای تغذیه حتی بیشتر از جمعیت جهان تولید می کنند.اما گرسنگی همچنان ادامه دارد.حدود733 میلیون نفر در جهان به دلیل شوک های آب وهوایی مکرر، درگیری ها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند.این امر به شدت بر اقشار فقیر و آسیب پذیر تاثیر می گذارد که منعکس کننده نابرابری های گسترده در بین کشورها ودر داخل کشورها است. همه احاد بشر حق دارند غذای کافی داشته باشند.غذای کافی به مفهوم تنوع، تغذیه، مقرون به صرفه بودن، دسترسی و ایمنی غذایی است.

بیش از 2.8 میلیارد نفردر جهان توانایی تامین یک رژیم غذایی سالم را ندارند. رژیم های غذایی ناسالم عامل اصلی همه اشکال سوء تغذیه هستند.چه کمبود ریزمغذی ها و چه زیادی دریافت کالری، این مشکلات در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا وجود دارد و طبقات اجتماعی – اقتصادی مختلف را در بر می گیرد.افراد آسیب پذیر اغلب مجبور می شوند به غذاهای اصلی یا غذاهای ارزان تر که می توانند ناسالم می باشند تکیه کنند. در حالی که برخی دیگر از دسترس نبودن غذاهای تازه یا متنوع رنج می برند و اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند.گرسنگی و سوء تغذیه با بحران های طولانی مدت که توسط ترکیبی از درگیری ها، رویدادهای شدید آب و هوایی و شوک های اقتصادی ایجاد می شود، تشدید می شود. سیستم های کشاورزی، به طور کلی، در برابر بلایا و بحران ها ، به ویژه اثرات تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند، اما در عین حال، آلودگی ایجاد می کند، خاک، آب و هوا را تخریب می کنند و به انتشار گازهای گلخانه ای و از دست دادن تنوع زیستی کمک می کنند.

با تغییر سیستم های کشاورزی، پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و حمایت از زندگی صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد.

یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیاز به سرمایه گذاری گسترده، نوآوری، علم، فناوری و همکاری گسترده بین طیف وسیعی از بازیگران از جمله دولت ها، بخش خصوص، موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی دارد.

با توجه به گرامی داشت این روزجهانی در سرتاسر کشور، و نظر به اینکه قوت غالب آحاد جامعه در کشور، نان می باشد و گسترش برنامه نان کامل یکی از اولویت های اساسی وزارت بهداشت می باشد که هم می تواند به مقابله با کمبود مواد مغذی بپردازد و هم برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر بسیار کمک کننده خواهد بود.

/uploads/58/2024/Oct/15/پمفلت نان بهارستان- اصلاح شد(1).jpg

 

 

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار داخلی شبکه,اطلاعیه ها,[اخبار روز],آرشيو اخبار
  • کد خبر : 339408
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان بهارستان
خبرنگار

روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان بهارستان

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings